Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Najaarsfietskamp 2016

We kunnen terugzien op een heerlijke week zonder incidenten, waarin vooral gezelligheid en een fijne sfeer de boventoon voerden. Een dikke week na onze aankomst in Andijk werd het fietskamp afgesloten, nog altijd onder een wolkeloze hemel en zomerse temperaturen. Een kamp om nooit te vergeten.

Fietskamp Andijk sept. 2016

Al een paar jaar is het gewoonte om het najaarskamp met het fietskamp samen op dezelfde camping te houden. Zo is het dit jaar ook gegaan in Andijk. Daardoor zijn meer leden verleid om aan de fietsweek begin september mee te doen. Het fantastische nazomerweer trok zelfs de laatste twijfelaars over de streep. Zo konden we soms met wel achttien m/v op stap gaan wat mede te danken was aan 6 nieuwe deelnemers die met open armen door de min of meer vaste kern werd begroet.

Andijk en de omgeving was -zeker voor degenen die West-Friesland nog niet (zo goed) kenden- een prachtig gebied met veel afwisseling. De steden Enkhuizen, Hoorn en Medenblik, met hun havens aan het IJsselmeer zijn dan ook meerdere keren door ons bezocht. Maar ook het polderland met pittoreske dorpen als Opperdoes, Twisk en Oostwoud waren eveneens geliefd voor onze meerdaagse fietstour.

Op een van onze tripjes konden we in Lutjebroek de geplande route via knooppunten niet volgen: er was kermis. Maar gelukkig was daar Dirk, een feestganger, die ons met overslaande tong aanbood hem te volgen door het plantsoen. Dus geen oliebollen of de kop van jut, maar dat vond niemand erg. Op een andere dag fietsten we over de dijk langs Enkhuizen naar Broekerhaven. Op die plaats, bekend als Overtoom , konden (vroeger) kleine schepen uit het polderwater 2,5 m omhoog getakeld worden naar het IJsselmeerniveau. We maakten mooie foto’s’ van de vele jachten in de haven en ook nog een groepsfoto, om de herinnering aan zulke bijzondere momenten te bewaren

Op een tocht door het polderlandschap lukte het ons maar niet om een geschikte plaats te vinden om ons 12-uurtje te nuttigen. Maar in Twisk, waar de tijd stil lijkt te staan, vonden we 20 lege stoelen bij een buurtgebouw. De gymleraar die met zijn pupillen langskwam vond het prima dat wij daar neerstreken, alsof we een oase in de woestijn hadden gevonden. Wat verderop in Oostwoud bezochten we een winkeltje met een theetuin waar koffie met gebak meer belangstelling had, dan het speelgoed en de poppen.

We kunnen terugzien op een heerlijke week zonder incidenten, waarin vooral gezelligheid en een fijne sfeer de boventoon voerden. Een dikke week na onze aankomst in Andijk werd het fietskamp afgesloten, nog altijd onder een wolkeloze hemel en zomerse temperaturen. Een kamp om nooit te vergeten.

Andijk, 17 september 2016

Jan Nieuwenhuis

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2018 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club