2022 Najaarskamp Vessem

Najaarskamp op Eurocamping Vessem

Najaarskamp Vessem  –  september 2022

 

Met 11 caravans en hun bewoners bevolkten we het Najaarskamp op Eurocamping Vessem, iets westelijk van Eindhoven. Voor fam. Hulst was de heenreis onfortuinlijk ; bij Heteren raakten ze met de voorkant van de auto een hoog opstaande betonnen rand die niet mee gaf, met forse schade tot gevolg. Onderlinge hulp is volop betoond : welkomst maaltijd, hulp bij plaatsen van caravan en voortent, vervoer . Het gebeurde allemaal, als vanzelfsprekend.

Kampbegeleider Peter Laan opende het kamp op christelijke wijze. In het gebed droegen we ook hen aan de Heer op die niet kunnen deelnemen. Met de kampgids in de hand maakten we plannen voor fietstochten en uitstapjes en spraken af dat we rond 10.15 uur in de kring koffie drinken. Veelal kon dat buiten, een paar keer deden we dat in de grote tent, die door de campingeigenaar was neergezet op ons veld.

Tijdens de eerste fietstocht bleek dat de Brabantse spraak afwijkt van wat wij gewend zijn. De route gaf aan dat we bij de “kiosk” moesten afslaan. Omdat we zo’n winkeltje niet zagen raakten we van het goede pad. Het bleek om een muziektent te gaan ; ja, dat verzin je niet als niet-Brabander !

Tijdens de eerste weken speelden we in de vroege avonduren naar hartenlust en fanatiek Jeu de boules, waarbij tot grote trots bij de dames, de heren het onderspit delfden. Gelukkig gaf de partij midgetgolf op de camping een ander beeld. Tussen de buien door was het prachtig weer en er was een goede schuilgelegenheid, dus niet getreurd.

Open Monumenten Dag beleefden we in groepjes in het prachtige stadje Oirschot. Mooie straatjes, een historische bierbrouwerij en diverse musea en kerken kregen onze aandacht. Een bruidspaar dat de monumentale kerk verliet zorgde voor een mooi schouwspel, dat we vanaf terrasjes bekeken ; zeer uiteenlopende jurken, uniformen en wapens, kostuums en vooral hoeden. “Het lijkt wel Prinsjesdag” zei iemand. In die kerk beluisterden we ook een orgelbespeling.

Albert Hulzebosch kreeg te maken met een medisch probleem waardoor hij en Truus vroegtijdig moesten vertrekken, heel jammer.

De fietstochten, die we maakten, bleken meestal langer dan aanvankelijk gedacht, 1 keer zelfs 12 km extra. Zo ontdekten we wel hoe mooi en afwisselend het landschap in deze omgeving is. Tijdens een andere zagen we dat hier zeer oude kerktorens alleenstaand zijn,  7 stuks, relatief dicht bij elkaar. Iets verderop in het dorp stond dan een flinke kerk van recenter datum. De tocht er langs was meer dan 60 km, zodat we die niet compleet fietsten .

De zondagen bezochten we de erediensten van de GKv in Best en aansluitend dronken we met de broers en zussen daar koffie. Terug op de camping trakteerden we onszelf in de kring op een aperitief met iets erbij. De middagdienst werd veelal van de eigen plaatselijke kerk gevolgd.

Uitstapjes maakten we met elkaar o.a. naar ’s-Hertogenbosch, met historische vaartocht over de Dieze, veelal onder de bebouwing door. Natuurlijk ontbrak vooraf of na afloop een Bossche bol niet. Kamp Vught , wat een leed is daar aangedaan en geleden !, en het Philips-museum in Eindhoven.

Vanaf de camping maakte een groep een wandeltocht door het dal van de nabij gelegen Kleine Beerze. Albert Akkerman wees ons op allerlei bijzondere dingen in dat stukje natuur ; er blijkt dan veel meer te zijn dan je eerst opmerkt. Hij leert ons anders te kijken, bedankt !

In een deel van de grote kantine bekeken we met elkaar de film die Kees Kabboord maakte van de GTCC-reis Frankrijk – Fietsland, heel geslaagd !

En verder ? de inmiddels traditionele gezamenlijke maaltijd waarvoor ieder een gerecht bereidt kon opnieuw in stralende zon worden genoten. De kringloopwinkels in de omgeving draaiden extra omzet en ook de plaatselijke Cafetaria “de Smickel” heeft gemerkt dat er een groep GTCC-ers was neergestreken, want vaak “legden we daar aan”.

Tijdens het afscheidsmaal in de Vessemse Hoeve  heeft de groep Albert, Peter en Truus Laan met een kleine attentie bedankt voor de voorbereiding en leiding van dit fijne kamp.

Met dank aan de Heer voor zijn bewaring en vele goede gaven keerden we geleidelijk aan huiswaarts.
 

Ies van den Akker

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2023 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club