2022. Reis 167. Denemarken.

Reis 167 naar Denemarken

Van vrijdag 3 juni t/m donderdag 30 juni 2022

We willen op drie plaatsen onze caravan neerzetten en van daaruit de wijde omgeving bekijken. Dat doen we per fiets, auto, of als we naar een grote stad gaan per openbaar vervoer. Van de drie gebieden die we bezoeken, ziet u hieronder een korte beschrijving. Voor hen die minder vaak willen verkassen is een variant bedacht waarbij men wat langer op camping 1 blijft en wat eerder naar camping 3 vertrekt.

 

1 Funen

Funen, de tuin van Denemarken genoemd. Mooie verzorgde parken, tuinen en een mooi landschap. Gezellige dorpjes. Lange stranden, heuvels, duinen, veel eilandjes en havens. Winkeltjes bij boerderijen of aan de kant van de weg. Fietsen is hier populair. Vriendelijke mensen. Geniet van de rust die hier heerst. Odense is de geboorteplaats van Christian Anderson. De stad  heeft een middeleeuwse wijk. Er is een groot spoorwegmuseum. Op een lokale boerenmarkt maak je kennis met gerookte kaas. Kasteel Egeskov Slot, heeft een prachtige tuin en gracht. Bij het kasteel is een oldtimermuseum met een collectie auto’s en vliegtuigen. Svendborg en Faaborg zijn leuke havensteden.

2 Seeland

Het grootste eiland van Denemarken. De natuur is er prachtig. Indrukwekkend zijn de 18 kilometer lange en 41 meter hoge krijtrotsen bij Stevns Klint. Fietsen kun je hier volop. Er zijn gemarkeerde fietsroutes aangegeven. In Kopenhagen, wil je het wisselen van de wacht, graag zien denk ik. Er is in deze stad heel veel te zien. Mooie parken en een indrukwekkend centrum. Met een rondvaartboot of een toerbus kom je op de meeste toeristische plekjes.  Hornbaek, heeft mooie zandstranden en gekleurde strandhuisjes.  In Helsingor, is het Kronborg Slot. De krijtrotsen, zijn ook met een toeristische boot te bekijken. De margrietroute, is een toeristische autoroute.  Hillerod, Heeft het prachtige Frederiksborgs Slot.

3 Jutland

Rond de middenlijn van het schiereiland Jutland liggen vele bergketens, lage heuvels en kleine dalen. Het oosten kan worden beschouwd als de Deens fjordenstreek. Het glooiende landschap is uitermate geschikt voor fietsers. Aalborg, heeft oude en nieuwe architectuur. Er is een kasteel, marinemuseum en een historisch museum.  Aarhus, is de gezellige trotse hoofdstad van Jutland.  Het nationaal Park Mols Bjerge, heeft bos, heide en meren.  Christiansfeld, is een klein handelsstadje in de oorspronkelijke staat.  Legoland in Billund. Mag je niet overslaan. Altijd leuk om weer even terug te gaan in de tijd dat je nog kind was.

Piet Zijlstra (reisvoorbereider)

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2022 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club