2024 Reis 172 Duitsland - Moezel en Romantische Strasse

Periode 31 mei tot 2 juli

Binnen de GTCC is er veelal ook belangstelling voor een niet te verre reis; deze gaat dit keer naar Duitsland. En wel naar de Moezel en de zgn. Romantische Strasse. Inmiddels is er belangstelling voor deze reis van zes equipes.

Het Moezeldal:

Het Moezeldal is een fraaie vakantiebestemming in Duitsland: de vakantiestreek is niet al te ver weg, er is heel veel te zien. Fietsen langs de Moezel is heel gemakkelijk, omdat je bijna altijd langs de oever van de rivier fietst. Links en rechts van de rivier liggen wijnbergen zo ver het oog reikt. Tussen de grotere steden met veel bezienswaardigheden, zoals Trier en Koblenz, liggen gezellige vakwerkstadjes met soms een kasteel, zoals in Cochem, en het ene wijndorpje na het andere.  We bezoeken hier één camping.

De Romantische Strasse:

De Romantische Strasse biedt een perfecte combinatie van cultuur, gastvrijheid, geschiedenis en natuurschoon, onderweg van Würzburg naar Füssen aan de voet van de Alpen. Op de route kom je verschillende landschappen tegen: van rivierdalen tot bossen en van groene weiden tot witte Alpentoppen. Bezoekers zullen echter het meest onder de indruk zijn van de perfect bewaard gebleven stadjes en dorpen. Voor fietsers is er een aparte route; zij volgen de groene bordjes (D9) van de 440 kilometer lange fietsroute. Ook wandelaars kunnen de Romantische Strasse volgen. Wij bezoeken hier twee campings.

  1. Camping aan de Moezel  (31/5 -  11/6)

Campingplatz Mosel Wunder
Moselweinstraße 12   in  Pommern  

Je kunt kastelen en burchten bezoeken, wandelen op de Hunsrück of heerlijk fietsen over het fietspad langs de Moezel.

  1. Camping I aan de Romantische Strasse  (11/6 - 21/6) 

Camping Romantische Strasse 

Münstersee Strasse 24-26   in Creglingen/Münster

De Romantische Strasse biedt een perfecte combinatie van cultuur, gastvrijheid,  geschiedenis en natuurschoon.

 

 

  1. Camping II aan de Romantische Strasse  (21/6 -  2/7)

Terrassen-Camping am Richterbichl   

Solder 1    in  Rottenbuch

De route (Romantische Strasse) is een kralensnoer van historische dorpen en  steden, indrukwekkende kastelen en fraaie barokkerken. Bij deze camping komen ook de Alpen in beeld.

N.b.: het betreft voorlopige data en uitgekozen campings

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2023 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club