Reis 161 Zuid – Oost Frankrijk

Het is al weer enige tijd geleden dat de GTCC een reis naar het Zuidoosten van Frankrijk organiseerde. Ook dit keer gaan we richting de Provence vanwege het aangename klimaat in het voorjaar en de specifieke sfeer en cultuur die deze Regio kenmerken.

Reis 161 Zuid – Oost Frankrijk

Van vrijdag 1 juni – dinsdag 3 juli 2018

Het is al weer enige tijd geleden dat de GTCC een reis naar het Zuidoosten van Frankrijk organiseerde. Ook dit keer gaan we richting de Provence vanwege het aangename klimaat in het voorjaar en de specifieke sfeer en cultuur die deze Regio kenmerken.We hanteren weer het systeem van 11-10-11 - dagen op een camping:

De eerste camping: 11 dagen in de buurt van  Avignon / Nîmes / Arles; dat is dan onze zuidelijkste bestemming. We kunnen een mooie stad bezoeken, de lavendelgeur opsnuiven ‘en campagne’ en recreëren bij het water (zwembad of meer).  

De stad Nîmes is o.a. bekend vanwege de Romeinse Arena. De Romeinse en romaanse monumenten in Arles staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO; ook is Arles bekend omdat Vincent van Gogh er heeft gewoond en gewerkt.

De tweede camping (10 dagen): we trekken naar het departement Alpes-de-Haute-Provence, in de buurt van Sisteron / Manosque / Lac de Sainte Croix / Gorges du Verdon.  Dat is echt dé Provence. Het  biedt mogelijkheden voor verschillende bezienswaardigheden in deze streek. Sisteron en Moustiers-Sainte-Marie zijn bijvoorbeeld fraaie plaatsen.  En de Gorges du Verdon zijn indruk­wekkend.  Het Plateau de Valensole, met z’n mooie lavendelvelden,  is een van de meest bekende natuurgebieden in deze Regio.

Derde camping. Tot slot hopen we dan te bivakkeren  (11 dagen) en de buurt van het mooie Lac de Serre  Ponçon , en wel in de buurt van de bekende stad Embrun. We zijn dan in het departement Hautes-Alpes. In deze omgeving ligt het Parc national des Écrins met z’n rijke flora en fauna (voor de wandelaars), voorts zijn er leuke uitstapjes te maken in het fraaie bergachtige gebied. En een tochtje langs het meer, de Durance en de Ubaye.

We gaan in principe naar goed gerecenseerde campings met een gunstig ACSI-card tarief; met zwembad / wifi e.d.  Om een indruk te krijgen: de afstand Eindhoven<> Nîmes is 1047 km.

Kees Kabboord (reisvoorbereider)

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2018 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club