Reis 162 Italiƫ

We hopen elkaar te ontmoeten aan de Ligurische zee, in Sestri Levante om daar op 1 juni officieel onze reis te beginnen.

Reis 162 Italië

Van vrijdag 1 juni – dinsdag 3 juli 2018

Het is al weer enige tijd geleden dat de GTCC een reis naar Italië organiseerde. Deze keer gaan we richting de Ligurische zee vanwege het aangename klimaat in het voorjaar, het adembenemende landschap en de cultuur die dit gebied kenmerkt. We hanteren weer het systeem van 11-10-11 - dagen op een camping:

  • 11 dagen: Sestri Levante, Ligurische kust en omgeving;
  • daarna 10 dagen Rome;
  • daarna 11 dagen Malcontenta, Venetië.

We hopen elkaar te ontmoeten aan de Ligurische zee, in Sestri Levante om daar op 1 juni officieel onze reis te beginnen. Sestri levante is een groot dorp aan de Ligurische zee en is 40 km onder Genua gelegen. Sestri Levante behoort de mooiste dorpen in Italië. Het dorp heeft veel overblijfselen uit de 12e eeuw en is volledig authentiek, en autovrij. De Cinque Terre ligt vlak bij Sestri Levante, en is te bereiken per trein en per boot. Onderweg kun je uitstappen, een deel wandelen en dan per boot de reis vervolgen of per trein. De dorpjes zijn: Monterosse al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De Cinque Terre is Unesco Wereld erfgoed.Er bestaat de mogelijkheid  om per boot vanuit Genua, dolfijnen en walvissen te spotten.

Genua is een prachtige oude stad. Enkele bezienswaardigheden zijn Via Garibaldi, de hoofdstraat van het historische centrum, de Kathedraal van San Lorenzo, Palazzo Reale, Palazzo San Giorgio en de vuurtoren La Lantarna.

Hierna gaan we naar Rome. Rome is de hoofdstad van Italië en tevens de belangrijkste stad van het land op politiek, cultureel en historisch vlak. Rome speelde al voor het begin van onze jaartelling een belangrijke rol binnen de westerse wereld. Rome was in het tijdperk van het Romeinse Keizerrijk zelfs de machtigste stad ter wereld. In het hedendaagse Rome zijn nog veel overblijfselen van het Romeinse Rijk terug te vinden zoals het Pantheon, het Forum Romanum, het Colosseum en het Theater van Marcellus. Voor wie vooral bezienswaardigheden en musea wil bezoeken is Rome een ideale stad. Rome is daarom erg populair onder mensen die binnen een stedentrip vooral veel willen zien op het gebied van historie en cultuur. Er zijn tientallen bezienswaardigheden, kerken en musea te vinden die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Daarnaast vind je in Rome de kleinste staat ter wereld: Vaticaalstad. Deze Rooms-Katholieke enclave beslaat een gebied van slechts 0,44 vierkante kilometer. In de omgeving van Rome liggen tal van bezienswaardigheden die ook zeer  de moeite waard zijn om te bezoeken. Hierbij valt te denken aan de Magistrale Villa’s van Tivoli, de oude ruïnes van Ostia Antica, het pittoreske vulkaanlandschap van Castelli Romanimet Castel Gandolfo waar de paus zijn zomerresidentie heeft.

Tot slot trekken we naar Malcontenta bij Venetië. Venetië is één van de best bezochte steden van Italië. De combinatie van een rijke historie en daardoor veel interessante bezienswaardigheden maken van Venetië een populaire bestemming. Het 'unique selling point' van Venetië is natuurlijk de ligging van de oude stad op eilanden in een lagune, waar het transport noodgedwongen plaatsvindt via het water. De vele kanalen en de prachtige Venetiaanse gondels hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen van over de hele wereld. Niet voor niets dat zoveel mensen Venetië tenminste één keer in hun leven gezien willen hebben. Een greep uit de bezienswaardigheden van Venetië zijn: San Marcoplein met het Dogepaleis en de San Marco Basiliek, De hoofdslagader van Venetië, het Canal Grande met de Rialtobrug, Cannaregio, het stadsdeel wat beschouwd wordt als het authentieke Venetië. In het noorden van deze wijk ligt het Joodse Gheto. het Gheto Novo is het oudste ghetto. In 1541 werd het Gheto Vechio toegevoegd en in 1633 het Ghetto Nuovissimo. Dorsoduro, een wijk in Venetië waar het eiland Giudecca ook tot gerekend wordt. Aan het kanaal van Giudecca ligt een lange gezellige promenade. Verschillende mooie panden en paleizen sieren deze wijk.

De bedoeling is dat we ACSI-tarief campings bezoeken (met gunstige reviews) en met zwemmogelijkheden.

De afstand Arnhem  - Sestri Levante is 1165 km. De afstand Venetié – Arnhem is 1215 km.

Henk Schutten (reisvoorbereider)

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2018 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club