Reis 164 De rivieren de Lahn, de Moezel en het Saarland

Van dinsdag 28 mei – vrijdag 7 juni: camping Wolfsmülhle, te Lahnstein.

Van vrijdag 7 juni – dinsdag 18 juni: camping Holländischer Hof, te Senheim am Mosel.

Van dinsdag 18 juni – vrijdag 28 juni: camping Siersburg, te Rehlingen/Siersburg.

Reizen hoogtepunten in het Lahndal

Imposante kastelen en indrukwekkende kerken, kloosters en kathedralen weerspiegelen de cultuur van de Lahn-vakantieregio, die zowel perfect is voor wandelen en fietstochten

De Dom van Limburg aan de Lahn
Limburg aan de Lahn ligt in het gedeelte van het rivierdal dat terecht de Romantische Mittellahn heet. De enorme Dom heeft maar liefst zeven torens en omdat de kerk op een steile rots gebouwd is, zijn die al van verre te zien De binnenstad van Limburg aan de Lahn heeft mooie vakwerkhuizen en romantische pleinen.

Schloss Braunfels
Het meest romantische kasteel van de Lahn staat in Braunfels en ook de stad zelf is met zijn kuurpark en middeleeuwse marktplein ronduit idyllisch te noemen. In de universiteitsstad Marburg staat de prachtige gotische Elisabethkerk. Marburg ligt aan de Duitse Sprookjesroute (Märchenstraße) omdat ook deze stad een band heeft met de Gebroeders Grimm. Aan de bovenloop van de Lahn ligt Biedenkopf met een kasteel dat uitkijkt over het middeleeuwse stadscentrum.

Moezelstadjes en dorpen

Langs de Moezel treft u typische wijnstadjes en dorpen aan. De stegen,pleinen en smalle straten zijn in deze oeverplaatsen in tegenstelling tot de brede oeverwegen, niet altijd even goed begaanbaar voor autoverkeer. Prachtige vakwerkstadjes met hun wijngeschiedenis zijn er veel te vinden langs de Moezel en nodigen uit tot een bezoek. Ook zijn er de oude steden waar de bouwstijlen uit het eens zo machtige Romeinse Rijk en uit de romaanse tijd vandaag de dag nog bewonderd kunnen worden.

Burgen

Wie de Moezel bij Moselkern heeft overgestoken komt in het kleine Burgen terecht. Het dorp is schilderachtig gelegen en wordt daarom zomers veel bezocht. De Pfarrkirche is bezienswaardig. Deze kerk herbergt een reliëf uit 1600 van het Avondmaal. Ook zijn er een aantal mooie vakwerkhuizen met fraai houtsnijwerk te bewonderen. Ook mooi om te zien is de bedevaartskapel Unterbischofstein uit de 11e eeuw.
Tegen over het dorp ligt Burg Bischofstein. Net als bijna alle andere burchten en kastelen in deze regio is ook Burg Bischofstein ten prooi gevallen aan de Franse troepen van koning Lodewijk XIV. In de jaren 30 van de vorige eeuw werd de ruïne weer opgeknapt. Het slot is niet te bezichtigen. Wel is het een populair object bij fotografen vanwege de prachtige rotsligging en de machtige wachttoren. Burgen is gelegen aan de monding van de Baybach. Het dal van deze beek is bijzonder romantisch gelegen en nodigt uit voor een wandeling.

Dal van de Saar

Saarland natuurschoon, wijnen en mooie dorpen

Het Saargebied, of te wel het Saarland staat vooral bekend om haar belangrijke industriesteden die gelegen zijn langs de rivier de Saar. Rondom de stad Saarbrucken is vandaag de dag de staalindustrie overheersend aanwezig. Toch verdiend het gedeelte van het Saardal tussen Saarburg en Merzig de nodige aandacht. Ten zuiden van de Duitslands oudste stad Trier, tussen Saarburg en Merzig vormt de Saar een schitterend dal. Het nauwe Saardal is omgeven door steile leistenen hellingen, zonnige wijngaarden en romantische rivierbochten, die voor een groot deel ongerept zijn met springerige stroomversnellingen en begroeid met bossen. Langs de prachtige kronkels van de Saar is genoeg te doen en te beleven. Wandelaars en fietsers kunnen er hun hart ophalen door de vele fiets en wandelpaden die er zijn. Een rondvaart over de rivier is zeker aan te raden.

Volken de Boer (reisvoorbereider)

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2019 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club