Reis 165 Frankrijk (Pyrenee├źn en Dordogne)

Rekening houdend met de ideeën en suggesties die we hebben ontvangen  gaan we voor volgend jaar een Frankrijk-reis  plannen richting Pyreneeën (Oost en Midden) en de Dordogne. Regio’s die min of meer op elkaar aansluiten zodat de tussenliggende trajecten niet te lang zijn. In verband met de temperaturen in het zuiden van Frankrijk start onze reis op vrijdag 24 mei 2019. Zodoende komen we uit op de periode 24/5-25/6 (volgens het systeem 11-10-11 dagen op een camping). We starten in het zuiden.

 

  • 11 dagen omgeving Pyrénées-Orientales: Sorède, Massif des Albères;
  • 10 dagen omgeving Hautes-Pyreénées: hart van de Pyreneeën, Luchon / Moustajon
  • 11 dagen omgeving Dordogne: Souillac, Sarlat, Périgord, Lot

 

 

  • De eerste camping:

11 dagen in de "Oostelijke Pyreneeën" bij het voormalig wijnbouwersdorpje Sorède.  Het rustige Sorède is een welvarend dorp dat de charme en authenticiteit van een Catalaans dorp heeft behouden. De ligging:  aan de voet van het Massif des Albères en dichtbij Argeles-sur-Mer. Een ideale plek voor een aantal aangename en rustige dagen. De omgeving wordt gekenmerkt door zijn vele soorten landschappen, kustlandschap maar ook hoge bergen met de Mont Canigou (2783 m), met daarbij een zeer aangenaam mediterraan klimaat met meer dan 300 dagen zon per jaar! En door dat uitzonderlijke klimaat is de flora en fauna zeer divers: kurkbomen, olijfbomen, palmbomen, fruitbomen zoals perzik en abrikozenbomen. De rijkdom van deze vegetatie is een genot voor het oog voor wandelaars en botanische liefhebbers.

 

 

  • De tweede camping:

10 dagen in de “Midden Pyreneeën” bij het plaatsje Luchon/Moustajon in het hart van de Pyreneeën (departement Haute Garonne). Luchon is een authentiek bergstadje genesteld in het hart van de Pyreneeën en omringd door een majestueus landschap met 13 bergtoppen die het dorp de titel van 'Koningin van de Pyreneeën" opleverde. In een van de mooiste plekjes in de Midi-Pyreneeën, kunt u zich ontspannen, van cultuur en natuur genieten en... tot rust komen. Dompel u onder in de Pyreneeën! Vanaf de camping of op een paar kilometer kunt u genieten van een wandeling of van tochtjes in de omgeving. U kunt een bezoek brengen aan Luchon, met zijn negentiende eeuwse huizen; en aan de prachtige romaanse kerken van de kleine bergdorpjes. U kunt ook op ontdekkingstocht naar de andere mooie plekjes van de Midi-Pyreneeën: Saint Bertrand de Comminges, Gavarnie, Pic du Midi en Toulouse en dan terugkeren om te ‘herbronnen’ in het Vaporarium van de thermen, een werkelijk natuurlijke sauna, uniek in Europa.

 

  • De derde camping

11 dagen in de Dordogne bij de plaats Souillac. Souillac, een historische stad met een onmiskenbaar Franse uitstraling. Souillac is een bezienswaardigheid, maar de plaats Sarlat overtreft alles. In het historische gedeelte krijg je een indruk van het wonen en leven in lang vervlogen tijden. Ook de prehistorie en dan met name de grottekeningen van Lascaux zijn wereldberoemd.  De bijzondere plaats Rocamadour ligt bij de camping “om de hoek” en is tegen een rotswand aangebouwd. Het kasteel van Beynac is één van de vele kastelen in de regio en biedt uitzicht over de hele omgeving en de grillige loop van de rivier in het landschap. Maar je blijft je verbazen over de vele schitterende kastelen en de imponerende natuur. Kanoën op de Dordogne?  Een tocht met een stabiele kano over de Dordogne is mogelijk. Vaak gebeurt dat in groepsverband en dat maakt het supergezellig. De tocht begint in Souillac en de vaarroute is indrukwekkend. Op het eindpunt worden de kanoërs opgewacht en weer teruggebracht. U begrijpt het, het is een optie. Bij de GTTC geldt immers: niks moet, veel mag.

 

Voor wat betreft de campings: we gaan in principe naar goed gerecenseerde campings met een gunstig voorseizoentarief en met zwembad, wifi enz.  De tussenliggende afstanden van de campings zijn minder of niet meer dan 300 km.

 

Tot slot om een indruk te krijgen van de afstanden:

Utrecht <> Sorède : 1338 km.  Souillac <> Utrecht: 984 km.

 

Kees Kabboord  (reisvoorbereider  TC)

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2019 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club