reis 166 Noorwegen of Zweden

Noorwegen of Zweden

Noorwegen

Aanbevolen reisroute: Via Hirthals met Fjordline naar Langesund in Noorwegen.

De start van de reis is op camping Utvika aan het. Deze camping ligt ca 40 km van Oslo. De campings bij Oslo zijn erg duur. We blijven hier 4- 6 dagen. ( de campings en de verblijfsduren kunnen in overleg met de groep worden aangepast) Bezichtigen van Oslo en alle kunst en historie daar.

De tweede camping is in Laerdal aan het Sognefjord. Vandaar uitstapjes naar de fjorden( bootreis?), de gletsjers en nog veel meer. Ca. 10 dagen.

De derde camping is in de buurt van Bergen. Voorlopig camping Glaupholm bij Tysse. We kunnen dan Bergen bezoeken en de Hardangervidda met watervallen e.d.

De vierde camping is in Stavanger. Mosvangen. Prachtige omgeving en mogelijkheden voor bezoek aan steden, eilanden, strand en rots formaties ( preikestolen)

De laatste nacht staan we op een camping in Skien. Ca 20 km van de boot. Vandaar weer naar Hirthals in Denemarken en weer naar huis.

Zweden

Bij slecht weer in het fjordengebied gaan we naar Zweden. I.v.m. de bootreservering starten we wel weer bij Oslo. Vandaar naar Karlstad in het Zweedse merengebied. Camping Swecamp, Bomstad Baden. Genieten van de rivieren en meren. Picknicken, vlotvaren, elanden enz. En de cultuur van de steden.

Dan naar Stockholm, voorlopig camping Mista. De prachtige stad, de mooie scherenkust en nog veel meer.

Na Stockholm kunnen we naar de kust meer naar het noorden of direct naar het berggebied bij Idre en Särna. Op de grens van het gebied van de “Lappen”. Rendieren, beren, rotsen, watervallen en rivieren.

De tocht gaat dan terug naar Oslo of Skien. En weer met de boort terug naar Denemarken.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2018 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club