2019 Reisverslag van reis 164 naar de Lahn, de Moezel en het Saarland

Op deze camping zou je je bijna in Nederland wanen. De receptie is volledig Nederlands (ook al spreken ze wel Duits), maar de winkel is een kleine Nederlandse supermarkt met veel Nederlandse levensmiddelen.

Verslag van reis nr. 164

  1. Camping Wolfsmühle bij Lahnstein aan de Lahn
  2. Camping Holländischer Hof te Senheim aan de Moezel
  3. Camping Siesburg te Rehlingen/Siersburg in het Saarland

Camping Wolfsmühle bij Lahnstein aan de Lahn

Op dinsdag 28 mei komen we van lieverlee met 7 equipes, 13 personen, aan op de eerste camping. Twee stellen komen erop de volgende camping, op 7 juni nog bij.

De beheerder van de camping is een Nederlander. We staan als groep bij elkaar op ruime plaatsen. Op deze eerste bijeenkomst wordt de reis geopend door onze reisbegeleider. Hij leest met ons een gedeelte uit Psalm 139 en gaat daarna voor in gebed om een zegen te vragen over onze reis. Daarna worden enkele suggesties besproken over de mogelijkheden die hier zijn, fietsen langs de Lahn, naar Koblenz voor een boottocht. Een paar vrijwilligers melden zich om op informatie uit te gaan.

Donderdag 30 mei drinken we met elkaar om 9.30 uur koffie op het veld ter gelegenheid van Hemelvaartsdag.

Vrijdag 31 mei om 9.30 gaan we op de fiets naar Bad Ems. Het is mooi weer, bij aankomst eten we ons broodje en spreken een tijdstip af om gezamenlijk weer terug te gaan.

Onze tweede activiteit is naar Koblenz, voor een boottocht over de Rijn en met een gondel naar “Vesting Ehrenbreitstein.”

Ondertussen hebben we 2 80-jarigen in ons midden, waar op prettige wijze aandacht aan wordt besteed.

Zondag 2 juni, ook vandaag is het een zonovergoten dag. Om 10 uur en om 19.00 uur beluisteren we een preek, verzorgd door één van ons, waar we met elkaar nadien nog even over doorpraten onder het genot van een kop koffie. Het is die dag erg warm.

Maandag 3 juni, er wordt geïnformeerd naar een boottocht in combinatie met een gondellift naar het fort bij Koblenz. We spreken af dat we hier met z’n allen aan mee doen. Voor de kosten wordt een bedrag vastgesteld om “in de pot” te doen voor gezamenlijke uitgaven, die beheerd wordt door één van ons die daarvoor als penningmeester zal fungeren. Een fraaie boottocht waar we mede door het mooie weer, allemaal van genieten Aansluitend gaan we met de gondellift naar Fort Ehrenbreitstein. Het was zeer de moeite waard om dit Fort te bezichtigen.

Na een “vrije dag” gaan we woensdag met z’n allen naar Limburg aan de Lahn. Vanuit een moeilijk parkeergarage komen we met de lift midden in een winkelcomplex uit. Er staan wat bankjes waar we onze broodjes nuttigen, we spreken een tijd af dat we weer op dezelfde plek terugkomen. Limburg is een mooie stad met een aantal zeer bezienswaardige dingen.

Vrijdag 7 juni, gaan we naar de volgende camping: Camping Holländischer Hof te Senheim aan de Moezel

Op deze camping zou je je bijna in Nederland wanen. De receptie is volledig Nederlands (ook al spreken ze wel Duits), maar de winkel is een kleine Nederlandse supermarkt met veel Nederlandse levensmiddelen die je op andere campings in het buitenland niet zult vinden.

Na aankomst installeert ieder zich zoals ie dat wenst, we staan weer bij elkaar aan weerszijden van het hoofdpad. De nog ontbrekende stellen zijn nu ook aanwezig, zodat we met 19 personen zijn. Eén van ons heeft vanwege de harde wind een slechte nacht gehad, met elkaar helpen we om de caravan+ voortent een kwartslag te draaien zodat de wind niet meer onder de luifel komt.

Zaterdagavond komen we bij elkaar. Er wordt even overwogen om voor de zondagse diensten te splitsen in twee groepen, maar dat doen we toch maar niet, ook al zijn we nu met 19 personen.

Zondag en maandag is het Pinksteren, dan organiseren we alleen op 1e pinksterdag kerkdiensten, maar verder geen activiteiten.

We drinken maandag koffie met elkaar, verder kan ieder de dagbesteding naar eigen believen invullen. Sommigen verkennen de omgeving per fiets langs de Moezel, met het pontje naar de overkant en weer terug.

Ook de dinsdag wordt naar eigen believen ingevuld. Er worden autotochtjes gemaakt waarbij deze en gene met elkaar mee rijdt. Rond 4 uur ’s middags komen we weer bij elkaar voor overleg wat we de komende dagen gaan doen.

Als 1e activiteit wordt besloten woensdag naar Cochem te gaan, naar keuze per fiets of met de boot of een combinatie daarvan. Dit plan viel echter “in het water” doordat het ’s morgens begon te regenen, ’s middags werd het weer droog en ging ieder zijn eigen gang.

Donderdag gaan we naar Trier. We gaan met 4 auto’s naar Bullay en vandaar met de trein naar Trier. Een grote stad met veel bezienswaardigheden en een bezoek zeer de moeite waard.

De volgende dag was weer in te vullen naar eigen believen. Enkelen zijn naar Cochem geweest om daar de “Reichsburg Cochem” te bezoeken, dat was zeer de moeite waard en we werden met een gids rondgeleid.

Op zaterdag overdag geen speciale activiteit, ’s avonds naar een wijnboerderij om heerlijke wijnen te proeven en de middelen te zien die ze gebruiken voor de bereiding ervan.

De zondag hebben we weer 2 preken beluisterd om 10 uur en om ‘s avonds 7 uur vanwege de warmte.

Maandag gaan we naar de laatste camping. Camping Siesburg te Rehlingen/Siersburg in het Saarland.

We staan daar op twee velden naast elkaar met een opening in de heg om gemakkelijk bij elkaar te komen. Elk installeert zich weer naar eigen believen al dan niet met behulp van één van de anderen.

Op woensdagochtend komen we bij elkaar om de laatste plannen met elkaar te bespreken. Op de laatste avond 27-06 gaan we samen ergens eten, waar dat zal zijn wordt nog nader naar geïnformeerd, de voorkeur gaat er naar uit om dit op de camping te doen.

Afgesproken wordt dat we dinsdagavond samen als groep bij elkaar eten, BBQ of pannenkoeken of wat je maar wilt.

Maandag is onze oudste van de groep jarig, hij is 86 geworden. Er is lekkere taart bij de koffie. Ook die dag is het erg warm en houdt ieder zich gedeisd.

Op deze camping komen ’s avonds regelmatig van ongeveer kwart voor 10 tot 10 uur meikevers rondzoemen en als die weer weg zijn komen er vleermuizen.

Het blijft erg warm en een goede gelegenheid om met enkelen een zwemgelegenheid op te zoeken. Het stuwmeer “Losheim am See” is daar een uitstekende gelegenheid voor.

’s Avonds komen we bij elkaar voor de evaluatie van onze reis en het indienen van eventuele ideeën voor volgend jaar.

Op donderdag zijn we allelmaal bezig met de voorbereidingen voor het vertrek morgen. Voor de gezamenlijke afscheidsmaaltijd kunnen we in het restaurant op de camping terecht. Er waren heerlijke schnitzels met verschillende sauzen en we kregen ijs toe. Ieder rekent af en dan gaan we nog even bij elkaar zitten voor de afsluiting. De reisleider sluit de reis af met Bijbellezing en gebed.

Ter afsluiting groeten we elkaar met een handdruk en daarmee is de reis officieel ten einde.

Jaap Snoeijer

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2023 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club