Najaarskamp Hengelo [Gld]

We zijn onze Hemelse Vader dankbaar dat we in alle rust en vrijheid mochten genieten van elkaar, het najaarskamp en Gods prachtige schepping!

Najaarskamp "Kom E's An" te Hengelo (Gld) september 2021

Op een mooie eerste september dag, heerlijk scheen de zon, was de dag dat voor velen een fijne ontspannen tijd begon.

Wel 25 equipes komen er dit jaar, verdeeld over 2 velden, echt waar.

Deze avond wordt het kamp geopend door Albert en Gerrit in het Kotershuus. Gerrit neemt eerst het woord en we worden hartelijk welkom geheten. Hij gaat ons voor in gebed en leest Psalm 23 met ons. We zingen de Heer is mijn Herder. We hebben al een mooie Kampgids gekregen waar heel veel dingen die we kunnen doen in staan, ook al 4 fietstochten. Albert vertelt wat over de omgeving, mooie stadjes en welke bezienswaardigheden we kunnen bezoeken. We gaan eerst inventariseren, alles moet gereserveerd worden.

Iedere ochtend drinken we samen koffie om 10.30 uur bij goed weer op veld A. Op 1 keer na toen het regende. Wel 6 keer was er een traktatie bij de koffie. Als er iemand jarig was werd hij/zij toegezongen en slingers werden opgehangen. We hebben de hele maand fantastisch mooi weer gehad, zodat we heel veel konden doen. Er zijn veel fietstochten gemaakt in de prachtige omgeving waar we verbleven. We fietsten steeds in kleine groepjes. Na de koffie vertrok de eerste groep.

We deden ’s avonds geregeld jeu de boules, een plezierige bezigheid! We hebben op een avond ook bingo gespeeld in het Kotershuus, iedereen leverde een of meer kadootje(s) in. Zondags hielden we 2 kerkdiensten in het Kotershuus. Deze waren prima te volgen, op een beamer, verzorgd door Henk Brinks.

We hebben rondvaarten gemaakt met fluisterboten in Zutphen, heel mooi. We hebben een biologische wijngaard bezocht in Vorden, rondleiding en proeverij. Op Open Monumentendag kon iedereen zelf bepalen wat hij/zij graag wilde bezichtigen. We hebben de 8 Kastelenroute gefietst met een grotere groep en gids vanuit Linde. Het kleinste stadje Bronkhorst bezochten we met de fiets of met de auto. Een cactustuin werd door wat mensen met een bezoek vereerd. In Lochem maakten we een boottocht over de Berkel. We hebben met zijn allen pannenkoeken gebakken op het veld. Altijd Lekker! De week erna maakten we samen een groot buffet. Iedereen droeg zijn steentje daar aan bij. We hebben genoten van de heerlijke gerechten en het fruit.

Jaap Snoeijer verzorgde een presentatie van het voorjaarskamp van Ommeren, mooi om de beelden daarvan weer te zien. Daarna evaluatie van dit najaarskamp. Hoe hebben de deelnemers het kamp ervaren? Grootte kamp etc. Meningen worden gegeven. De kampcommissie gaat hiermee aan de slag. Er werden veel stadjes in de omgeving bezocht oa. Ruurlo, Vorden, Lochem, Zutphen, Bronkhorst en Hengelo-Gelderland natuurlijk met fiets of auto. Soms dronken we 's avonds koffie in het Kotershuus omdat het vroeger donker en frisser werd. Zo heeft Aalt na de koffie ook een keer voorgelezen uit het boek Joodse verhalen, Gerrie Jürries uit zijn boek van Max Tailleur, Truus Hulzebosch las voor uit het boekje van Gait Jan en Annechien en Annelies Stoorvogel las het sprookje voor van de Wolf en de zeven geitjes in het Rotterdams. Gezellig! Ook hebben we nog een keer op een avond gesjoeld met veel mensen na de koffie. Het najaarskamp werd gesloten op donderdag 21 september in het Kotershuus. We genoten eerst van een heerlijk buffet samen wat Ine&Dinant besteld hebben in het Kotershuus. Aalt bedankte Albert en Gerrit voor hun vele werk en de goede leiding zodat het najaarskamp een succes kon worden met een kadootje namens de groep. Truus Laan had nog een prachtige opmerking aan het einde van de avond: "het voelt of we allemaal familie van elkaar zijn".

We zijn onze Hemelse Vader dankbaar dat we in alle rust en vrijheid mochten genieten van elkaar, het najaarskamp en Gods prachtige schepping!

Elza de Haas

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2024 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club