Reis 162, 2018, Italiƫ

Op de laatste avond dineerden we heerlijk op de camping bij het zwembad. Met een surprise! Een trio speelde klassieke muziek, met natuurlijk Vivaldi er bij. Een geweldige sfeer (ook omdat Belgiƫ won!) en een fijn afscheid als groep.

Verslag reis 162  Italië 1 juni tot 3 juli.
Cultuur en ontspanning.

Deze reis was voorbereid door Henk Schutten en is in uitvoering genomen door Kees Kabboord. Hij had er een prachtig boekje voor gemaakt. Gerrit Schuitema nam de taak als reisleider op zich, met als steun en toeverlaat Wout Zieleman. Door de kleine groep werkten anderen ook mee in het organiseren e.d.
Er hadden zich 8 equipes ingeschreven voor de reis, maar door ziektes moesten 3 zich afmelden.

Via Zwitserland kwamen we als deelnemers naar Sestri Levante, een plaats aan de Ligurische kust in noord Italië. Eerst 4 caravans, later kwamen Wim en Zwaantje ten Klooster erbij. De heenreis verliep voor de geroutineerde trekkers uitstekend. Maar ja, er zijn altijd mensen….. ( namen noemen we maar niet) De één wierp zijn creditcard in het geldbakje bij de tol. Een ander was zijn tolstrook kwijt: 100 euro extra!
De camping in Sestri Levante was een terrassencamping, met kleine plaatsen. Verder alles prima, al hadden een paar liever aan zee gestaan.
We maakten een boottocht van de ene stad naar de andere in het gebied Cinqe Terra. Prachtig om ze vanaf zee te zien. Verder een mooie tocht naar Ponte Venere, een verrassing. Via de bergen en kust weer terug.
De camping Tiber bij Rome was uitstekend. Wel veel steekmuggen! Goede verbinding met de stad. Samen naar het St. Pietersplein en kerk. Lange rijen en erg druk, maar wel imponerend. Inmiddels werd het steeds warmer met temperaturen van ruim boven de 30 graden. De animo om overdag naar de stad te gaan werd er niet groter door. Toch naar het Vaticaans museum met Sixtijnse kapel. Prachtig museum, maar te druk.
Een tocht naar Ostia Antica, met de eeuwenoude stad en weg was erg mooi en veel rustiger. We bleven daar ook nog aan het strand. Te midden van zeg een miljoen badgasten! Het laatste uitstapje was naar Calcata, een dorp vanaf 400 v. C. Als verrassing woonde daar een Nederlandse kunstenares, die de groep van alles liet zien en veel vertelde.

De laatste tocht voerde naar Venetië. Nu maakten 2 caravans een tussenstop vanwege de afstand.
Camping Serenissima, genoemd naar de bijnaam van Venetië, was een plezierige camping met gelukkig veel schaduw. Vooral toen na enkele dagen de temperatuur weer aardig steeg. Mooie plekjes om te barbecueën. Ook hier weer heel veel muggen in deze tijd van het jaar.

Een wandeling door een gedeelte van de stad was erg mooi. Nauwe straatjes, bruggetjes, pleinen.
Na wat puzzelen op bus- en bootroosters wilden we een tocht per vapirette ( busboot) door de lagune rond Venetië maken. Mooi op tijd naar de bus nr. 53 E. Even vragen: gaat deze naar Venetië? Ja hoor. We stopten in Mestre, we bleven allemaal zitten en de chauffeur stapte uit… en bleef weg! 10 min. later kwam er een andere en reed naar we dachten naar onze bestemming. Maar na een poosje zagen we iets bekends en nog meer! En ja hoor we stopten bij… onze camping. Alle passagiers lagen in een deuk. Toch maar gewacht op een bus waar echt Venetië op stond.

Via de eilanden Murano ( glaskunst), Burano ( kant kunst) kwamen we met een omweg in de avond bij het St Marco plein. Een sprookjesachtige sfeer met muziek en gezelligheid. Even vragen wat een kop koffie kostte; 12 euro slechts incl. de muziek!  Met de vapirette door het Canal Grande met de prachtige verlichting vooral van de Rialto brug. Om half twaalf waren we op de camping. Een schitterende tocht!
Nog een trip gemaakt naar Sotto Marina( zwemmen) en Chioggia.( heerlijk terras)
In Venetië kwam natuurlijk het WK voetbal op de buis van de echte liefhebbers m/v.

De preekvoorziener Douwe had mooie preken mee genomen waar we samen elke zondag van beluisterden. En samen over praatten. Soms met gasten.

Op de laatste avond dineerden we heerlijk op de camping bij het zwembad. Met een surprise! Een trio speelde klassieke muziek, met natuurlijk Vivaldi er bij. Een geweldige sfeer (ook omdat België won!) en een fijn afscheid als groep.
Dinsdag 3 juli vertrokken we weer naar Nederland. Terugkijkend op een geweldige reis waarin we Gods zegen en bescherming mochten ervaren.
 

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2024 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club