Verslag Reis 155 Naar Vorden in de Achterhoek

Verder valt er op een kamp altijd wel wat te vieren! Een trouwdag van Gerrie en Adri en de verjaardag van Leni leveren ons heerlijke traktaties en drankjes en hun een aardigheidje op.

Reis 155 van 7 tot 29 juni 2017 te Vorden, Camping “De Boomgaard”.

Ik kom via de caravanzaak in Lochem richting De Boomgaard (Vorden) en leg met goed gevolg de test Caravanslalomrijden af. Wat waarschijnlijk bedoeld is om de lieve jeugd tot bedaren te brengen (om de honderd meter grote betonblokken nu links, dan weer rechts  van de weg) doet mij peentjes zweten. Maar gelukkig, als ik op de camping aankom zie ik na inspectie dat alle lak zowel op de auto als op de caravan onbeschadigd is. Zucht van verlichting!

We staan verdeeld op twee veldjes, met de tentopening naar het westen, zodat we allemaal gelijkelijk profiteren van de flinke westenwinden waar we mee te maken krijgen. Bovendien, dat wordt slepen met stoelen en koffiepotten! Vindt niemand een probleem!

Hulde aan Ies en Lina die deze prima camping hebben gevonden. Je komt aanrijden, zet je wielen op twee tegels en klaar is kees. En ja, wat er voor je caravan op de grond ligt, zou je kunstgras kunnen noemen. Het sanitair is goed, de warme broodjes in de ochtend lekker en de zon, als die schijnt, warm. Bovendien zijn we allemaal in goed gezelschap!

Ies opent het kamp met een warm welkom, bijbellezen en gebed en maakt ons vervolgens warm voor de vele mogelijkheden die deze streek biedt! Goed dat we allemaal een fiets hebben!

Zondags gaan we al poolend in Zutphen naar de kerk. ‘s Morgens naar de GKv, ‘s middags naar het CGK-gebouw.

De fietstocht van maandag loopt via een kerk en dat levert onverwacht een orgelconcert op! Ies ziet kans een organist zo ver te krijgen dat die een psalmbewerking van Bach ten gehore brengt.

Verder valt er op een kamp altijd wel wat te vieren! Een trouwdag van Gerrie en Adri en de verjaardag van Leni  leveren ons heerlijke traktaties en drankjes en hun een aardigheidje op.

Het is hier trouwens een mooi fietsland! We gaan de “kastelenroute” doen.  Helaas blinken de bewoners van de “kastelen” niet uit in gastvrijheid: vanaf grote afstand mag je de voorgevels bekijken; verder verhindert een op handen zijnd festival ons de doorgang. Geen wonder dat Leni er bij ging liggen. Onbedoeld trouwens.  Maar ze kan wel tegen een stootje in de ribben! Maar bij nader inzien is doktersbezoek wel noodzakelijk, want het been van Leni is flink beschadigd en dik. Gelukkig gaat het met thuiszorg na een paar dagen aardig beter! Daar is het gebit van Ies nog niks bij: als hij een lekker slaatje eet blijkt dat ze hem op een houtje willen laten bijten. Er moet een heel instrumentarium aan te  pas komen om de splinter van tussen zijn tanden los te wrikken!

Een tochtje met een fluisterboot over de Berkel is de moeite waard! Interessante informatie en een pracht stuk natuur!

Voor een ontmoeting met de organist van de grote kerk in Doesburg en bezichtiging van deze oude kerk is door allerlei omstandigheden weinig belangstelling. De mensen die wel gingen vonden het zeer de moeite waard!

 

 

 

 

 

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2019 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club