Verslag van het Najaarskamp 2020

De enige activiteit die in dit Coronajaar is doorgegaan.

Verslag van het GTCC Najaarskamp op “Recreatiepark De Voorst” in Kraggenburg.

Hiep, hiep hoera.
Het eerste kamp van de GTCC in het jaar 2020 dat kan doorgaan. Op dinsdag 1 sept. rijden de vakantiegangers achter elkaar het kampeerterrein Koekoek op, en zoeken hun plaats op op het mooie grote veld, in een bosrijke omgeving (Het Voorsterbos). Jammer dat vijf deelnemers zich moesten afmelden door omstandigheden, maar zij konden via WhatsApp ons volgen en mee reageren. Een paar deelnemers kwamen een paar dagen later.  Wij kregen allemaal de mooie en goed verzorgde Kampgids van de kampleiding.
Het weer en de stemming is goed. We zijn blij en dankbaar elkaar weer te kunnen ontmoeten al is het op gepaste afstand, er wordt niet geknuffeld of handen geschud.
De tenten en de luifels zitten aan de caravans en de vakantie gaat beginnen.
 

‘s Avonds wordt het Kamp geopend door Albert. Vooraf heeft de chef van de camping een zekere Piet ons Welkom geheten, en ons op het hart gedrukt de coronaregels strikt na te leven, en wenste ons een fijne vakantie toe. Wij waren ons allen er wel van bewust dat dit een ernstige regel is. Na zijn vertrek heeft Albert gelezen uit Markus 4 de verzen 35 – 40 na deze verzen toegelicht te hebben, in het gebed de Here gevraagd ons een fijn kamp te geven.

De volgende dag een fietsdag met mooi zonnig weer. Er stonden 5 knooppuntroutes in de kampgids van 35 tot ruim 45 km. Wij zijn met de eerste begonnen. Omdat de groep te groot was om met elkaar te fietsen, is besloten het in groepjes van 6 tot 8 personen te doen, dit kan per dag wisselen. Eerst samen koffiedrinken tegen 10 uur in een kring op het veld op anderhalve meter afstand van elkaar, daarna vertrok om half elf de eerste groep en een kwartier later de volgende. Dit systeem beviel prima!
Het was een prachtige route eerst door een stukje polder langs onafzienbare velden aardappels, graan, en fruitbomen, een welvarend stuk Nederland op de zeebodem. Waar wij Gerrie en Adrie, 24 jaar met plezier hebben mogen wonen. (Voor ons een stukje nostalgie herinneringen.)
Ook de andere fietsroutes waren geweldig mooi, met o.a ritjes naar Emmeloord, Bant, Marknesse, Vollenhove, Blokzijl, Jonen, Giethoorn, Wanneperveen, Zwartsluis, Sint Jansklooster, Hasselt, Genemuiden, om er maar wat te noemen. Dank aan diegene die ze heeft uitgewerkt!!

De maand sept. is een goede verjaardagmaand. Donderdag 3 sept de dag waarop Ine verjaard, is een echte regendag. We brengen haar ‘s morgens onder de plu een aubade, gaan daarna koffiedrinken in het Coetshuis, waar Dinant ons trakteert op een heerlijke dikke koek.
Maar ook voor Gerrit S. de 6de en wat later de 18de voor Fenny, hebben we gezongen toen ze jarig waren, en hebben zij ons ‘s morgens bij de koffie lekker getrakteerd op een grote koek naar keuze.  Aalt en Elza trakteerden ons op beschuit met muisjes voor de geboorte van een 16e kleinkind. En niet te vergeten Kody de hond van Albert deed ook mee omdat hij opnieuw vader was geworden van 8 pups, wij kregen allemaal een klein beschuitje met muisjes. Ook Stef en Mieke trakteerden ons op afstand. Zij waren op 27 juni 60 jaar getrouwd en verrasten ons op een zondag met heerlijk gebak, geregeld door broer Albert. Fijn om dit allemaal mee te maken.
Henk Brinks zorgde voor de preken die op zondagmorgen in het Coetshuis te beluisteren waren. Daarna gingen wij koffiedrinken in de groep, vervolgens met een glas wijn in de hand of iets anders, lekker genieten van het mooie herfstweer.  
Als gast zijn bij ons geweest twee weken lang, Peter en Truus uit Nijkerk, die de sfeer van het kamp wilden proeven, wij hebben fijne gezellige en mooie dagen met elkaar gehad, en we hopen dat ze lid worden en erbij zijn op een volgend kamp. Op 12 sept. kregen Hans en Ans bericht dat een kleinzoon ernstig ziek was en direct geopereerd moest worden, tumor in het hoofd. Dat was schrikken. Fijn dat alles goed verliep, de operatie goed geslaagd. Dat bleek ook wel want na een paar dagen mocht hij alweer naar de kamer, en na een week weer naar huis. Dank aan onze hemelse Vader!

Wij hebben met elkaar veel gedaan en enorm genoten:

*De open monumentendag is door velen bezocht. o.a Oud Kraggenburg vuurtoren, Bovenkerk in Kampen.
*Een groep die naar Bant/Kuinre is geweest om de zandsculpturen te bekijken, afbeeldingen over de tweede wereldoorlog, sommigen gingen op de fiets, anderen met de auto, visa versa 50 km voor fietsers een hele opgave.
* Met elkaar pannenkoeken gebakken en opgegeten. Ja, Ja, Je bent er maar druk mee in de vakantie.
*Met twee boten een twee uur durende vaartocht met de boswachter van Natuurmonumenten door het prachtige Nationaal park Weerribben- Wieden. Het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Met een gids die daar veel over kon vertellen.
* Werelderfgoed Schokland bezocht, met de fiets of auto, en daarna in Urk onder leiding van een gids met een groot aantal deelnemers de Ginkies route van ruim twee uur gelopen. Heel mooi! Daarna een visje verschalkt in een van de vele visrestaurants.
*Ons zelfgemaakt diner was weer een groot succes, heel gezellig er was een verscheidenheid aan gerechten dat bijzonder in de smaak viel, en op het grote grasveld werd opgediend met in achtneming van de corona regels, waaraan Jaap Snoeijer niet kon deelnemen, maar voor de caravan moest blijven zitten omdat hij getest was op corona. Gelukkig was de uitslag negatief en kon hij een paar dagen later weer aanschuiven in de kring.  Ine heeft tijdens het eten goed voor Jaap gezorgd. Hij werd op zijn wenken bediend.
*Op één van de avonden heeft Ds. Berend Schaay ons dia’s laten zien over de natuur met name van de vlinders en de vogels waar hij veel over kon vertellen heel leerzaam. Jammer dat het zo koud was in het Coetshuis.
Er werd gejeu-de-bould op het grasveld, daar werden de corona regels niet altijd opgevolgd, met een waarschuwing van de toeschouwers. Bingo gespeelt in het Coetshuis. Ook de dames zijn creatief bezig geweest met het maken van collages en schilderijtjes, onder leiding van Lenie L. en Ans, en met groot succes en prachtige resultaten.  Op de laatste extra fietsroute maandag de 21ste hebben wij in Zwartsluis op een mooi terras op elkaar gewacht, die niet met de fiets waren zijn met de auto daarnaar toegekomen om gezamenlijk iets te drinken. Heel gezellig!! Daarna verder gefietst naar Hasselt en Genemuiden, met het pontje over het zwarte water gezet naar de andere kant, en in een rustig tempo de camping weer opgezocht.
Aan alles komt een eind, aan de vakantie, maar ook aan de sterke verhalen.
Dinsdagavond de 22ste om 18,00 uur sluiting van dit mooie zonnige kamp, met als gebruikelijk ons afscheidsdiner op loopafstand, in het restaurant van de camping. Gerrit S. leest met ons Psalm 116 en dankt onze hemelse Vader voor de mooie en fijne dagen ons gegeven. De kampcommissie krijg voor bewezen diensten nog een kleine attentie.

Degenen die dat willen kunnen nog tot eind sept. op de camping blijven, dat waren eerst nog velen van plan. Maar toen ze via buienradar de volgende dag te horen kregen dat het weer de komende dagen onstuimig werd met veel regen wind en kou, kregen ze de kolder in de kop en waren in een mum van tijd de luifels en de tenten van de caravans en droog opgeborgen in de auto.

Op de 24ste ‘s morgens bij droog weer met elkaar nog koffiegedronken, daarna begon de uittocht.  Op 4 stoere binken na, Douwe, Janny, Albert en zijn hond Kody die zijn gebleven tot het bittere eind.  Klasse!!

Adrie   


 
 

     

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2024 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club