Verslag van reis 160 Mecklenburg - Vorpommern 2018

Voor we naar de volgende camping vertrekken rijden we met z’n allen nog een keer naar het eiland Rügen en stappen in Sassnitz op een kleine rondvaartboot om de sneeuwwitte krijtrotsen in vol ornaat te zien. Door de hoge golven werden sommigen van ons een beetje stil, een kleine groep is daarna nog naar het Nationaal Park in Jasmund gereden om de Königsstuhl te bezichtigen.

Verslag van reis 160 Mecklenburg- Vorpommern. Van 30 mei tot 28 juni 2018.

Na een voorspoedige reis en één overnachting in Heidenauw komen we op 30 mei aan op  Campingplatz Naturcamp Pruchten. De leden van de Berlijn groep die een week eerder zijn vertrokken, zijn al aanwezig.  De plaatsen voor ons zijn al bekend en we staan dichtbij het prachtig mooi en  luxe toiletgebouw.  Het is hier warm en droog, het gras is hooi geworden. De luifels worden aan de caravans geplaatst en de pret kan beginnen.  ´s  Avonds wordt  het kamp geopend door Volken, hij leest met ons Psalm 84 en vraagt de Here om een gezegende en fijne vakantie.

Er wordt geregeld wie met wie rijdt, op de vrije dagen doet iedereen zelf waar hij of zij zin in heeft. De meesten hebben fietsen bij zich, en die worden goed gebruikt.

We gaan naar de mooie oude stad Stralsund met de prachtige kerken St. Marienkirche en St. Nicolaikirche en maken gebruik van de gezellige terrasjes.  Ook het eiland Rügen gaan we bezoeken we trekken daar twee dagen voor uit. We gaan bij Stralsund over de nieuwe brug  2830 meter lang naar Prora, bekijken daar het met staal betonnen vakantieparadijs van Hitler waar 20000 volksgenoten vakantie konden houden.

In de mooie badplaats Binz worden we overvallen door de regen en komen nat aan bij de auto’s, we rijden via Sellin en Bergen weer terug naar de camping. De fam. van den Akker komen een paar dagen later bij ons . We vieren verjaardagen en een huwelijksjubileum met lekkers bij de koffie, en krijgen leuke cadeautjes.

Zondags beluisteren we twee preken die door Gerrit Kort werden verzorgt, we keken (onder de preek) naar de leeuweriken die hoog in de lucht Gods eer verkondigden, praten nog even door over de preek, en niet over de dominee zoals Volken dat zegt.  Met elkaar hebben we gefietst langs de Ostsee en de Bodden met mooie plaatsen Zingst, Prerow, Wieck, Barth en weer terug. Voor  we naar de volgende camping vertrekken rijden we met z’n allen nog een keer naar het eiland Rügen en stappen in Sassnitz op een kleine rondvaartboot om de sneeuwwitte krijtrotsen in vol ornaat te zien. Door de hoge golven werden sommigen van ons een beetje stil, een kleine groep is daarna nog naar het Nationaal Park in Jasmund  gereden om de Königsstuhl te bezichtigen.

Op 8 juni vertrekken wij naar Waren camping Platz Ecktannen omgeving Müritz National Park, een mooi merengebied. Het is nog steeds erg warm. We zijn blij dat ieder een plekje heeft gevonden, we moeten er hier zelf uitkomen, en dat is moeilijk. Zondagmiddag betrok de lucht en er kwam een hoosbui die alles onder water zette, met kortsluiting tot gevolg, maar dat werd ook weer verholpen. In Waren gaan we naar een Benefietconcert de opbrengst van de collecte  is bedoelt voor nieuwe klokken. Het is een mooi concert met grote en kleine zangers, een orgel en een klein orkest. We fietsen weer terug langs het water, een heerlijke afsluiting van de dag.
Er  wordt veel gefietst en gewandeld, het weer is aangenaam we  gaan op de fiets, die dat niet kunnen gaan met de auto, naar het Wisentreservaat om daar de loslopende Wisents te bekijken. De tocht was mooi maar de rest viel tegen. We maken een autotocht door het Nat. Park Müritz wat prachtig is. Bezoeken een mooie glaswinkel met veel hebbedingetjes ,we klagen over muggen in het bos die je bijna opvreten als je aan het wandelen bent, en het mulle zand  wat zo lastig fietst, een enkeling komt in de rogge terecht, maar houd alleen wat blauwe plekken over.

We maken een tour door Waren. Dit is een arrangement:  Ontvangst in een glaswinkel, kregen daar een glas met eigen voornaam en datum, daarna eten op een terras bij een restaurant ,vervolgens stappen we op de boot, varen over de baren met prachtig weer op het bovendek over één van de vele meren die Mecklenburg –Vorpommern bezit, hierna nog een ritje met een  treintje door de stad... Een prachtdag, en dat voor 20 euro. De fam. Messing sluit zich bij ons aan, een paar dagen later nemen we afscheid van de Fam. Zijlstra.

Dinsdag 19-06 gaan we naar de laatste camping Seecamping Flessenow
We krijgen daar een groot veld met veel ruimte.  Winkels bezocht en inkopen gedaan in de mooie stad Schwerin, het prachtige slot bezocht, wandelen daar door de tuinen en genieten van de bloemen, bomen, en vogels. Een paar dagen later naar de Dom in Schwerin  om te luisteren naar een prachtig orgelconcert. We gaan verder met stralend zomerweer.
Bezoeken de stad Wismar er wordt langs de kust gewandeld, vis gegeten, en genoten.
De laatste zondag houden we de collecte voor Dit Koningskind en brengt 325,00 euro op.
Evalueren de vakantie, wat ging goed en wat kan beter, bespreken o.a de reizen voor 2019 er werden verschillende suggesties gedaan.
De tijd breekt aan om af te breken, we eten nog een smakelijke maaltijd op een naburige camping. Daar sluit Volken op christelijke wijze de vakantie af, en dankt onze Hemelse Vader voor de  mooie dagen ons gegeven.  We nemen van elkaar afscheid en gaan de volgende dag naar huis, waar we allemaal veilig mochten aankomen.

Adrie  

    

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2023 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club