Verslag Voorjaarsfietskamp 2017

Als we onderweg ergens een restaurantje zien kunnen we even weer warm worden; tevens een mooie gelegenheid om elkaar te adviseren over de onderlinge verhoudingen. Is Jan, Piet of Klaas (m/v) niet erg in zijn/haar humeur: gewoon laten “bezakken”. Prachtig advies en tevens verrijking van de Nederlandse taal! Die houden we erin!

Verslag van het GTCC-fietskamp april mei 2017

Camping Sproakstee, De Lutte

De Sproakstee wil niet zeggen dat je hier een babbeltje kunt maken of je hart eens kunt luchten, maar deze plek was ooit de plaats waar werd recht gesproken.

 

We zijn met 12 caravans, 22 personen

De camping beschikt over een prima vergaderruimte, waar we de eerste avond bij elkaar komen. Corrie Viel heeft de leiding. Ze opent het kamp met schriftlezing en gebed en heet iedereen welkom, o.a. Henk Loonstra, die op dit kamp de sfeer onder de GTCC-ers wil proeven.

Vervolgens wordt ons geheugen opgefrist wat betreft de fietsregels. Achter elkaar als de weg smal is. Dit blijkt een bijna overbodige afspraak, want in dit gebied zijn de fietspaadjes vaak zo smal dat je er nauwelijks alléén op kunt rijden. Geen wonder dat er af en toe  iemand de berm in schiet. Gelukkig zonder ongelukken.

Verder melden zich genoeg mensen die een fietsroute willen uitzetten: je kunt kiezen voor een lange of een verkorte route, wat betekent dat het eerste deel van de route gezamenlijk wordt gereden en dat op een vooraf afgesproken punt kan worden gekozen voor de verkorte route.

De zaterdag is een vrije dag. Zondag: we gaan naar de kerk in Hengelo. Ook als je een dik half uur te laat komt ben je nog welkom, zoals één van ons ondervond.

Maandag begint de fietspret. De lunch nuttigen we  meestal al klappertandend  ergens in het bos. Want het is koud en de zon laat zich ook maar weinig zien. Maar het is de hele week droog, op de dag tenminste. De stemming is prima!

Als we onderweg ergens een restaurantje zien kunnen we even weer warm worden; tevens een mooie gelegenheid om elkaar te adviseren over de onderlinge verhoudingen. Is Jan, Piet of Klaas (m/v) niet erg in zijn/haar  humeur: gewoon laten “bezakken”. Prachtig advies en tevens verrijking van de Nederlandse taal! Die houden we erin!

In het bijzonder het vermelden waard is de dag dat de burgermeester van Losser (een plaatsje in de buurt) zich (via, via) bereid heeft verklaard ons op de fiets het een en ander van de omgeving te laten zien. We ontmoeten hem met zijn assistent (een zéér goede bekende van één van ons)  in de plaatselijke zeer oude toren. We laten ons daar de ons aangeboden lunch goed smaken, beklimmen de toren, dalen weer af en stappen op de fiets met de burgermeester voorop! Hij voert ons via het Franciscaner klooster en andere bezienswaardigheden, zoals de Dinkel, waarvan hij ons de betekenis duidelijk maakt (wat weet deze man véél!) terug naar onze camping.

Traditiegetrouw willen  we ook een keer gezamenlijk uit eten gaan. Dat wordt op een heel plezierige manier georganiseerd door Ine. De camping beschikt over een prima samenkomstruimte en Ine heeft voor ons tegen een heel billijke prijs een fantastisch buffet laten aanrukken!  Ieder brengt zijn eigen “flesje” of “doosje” mee, dan houden we het betaalbaar!

De laatste zaterdag breekt de zon door. De ligstoelen gaan naar buiten, (zonnebrandcrème is nog niet ècht  nodig) en genieten maar.

Maandag: tenten afbreken, rommel opruimen, èn: Elza de Haas is jarig! Rillend van de kou drinken we gezamenlijk koffie en worden we getrakteerd op gebak. De sfeer is warm!

Corrrie sluit het kamp met het lezen van Psalm 25 en zij vertolkt de gevoelens van allen in een dankgebed.

 

Ada Bijlsma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2019 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club