Verslag Voorjaarskamp 2017

Na een uurtje zitten op de harde banken waren we blij dat de chauffeur ons koffie aanbood op weer een andere harde bank. Maar met zijn leuke verhalen waren we dat snel vergeten.

Verslag Voorjaarskamp 2017 in Mander.                                                

Camping  ‘Het dal ven de Mosbeek’ in Twente, was van 9 tot 19 mei de uitvalsbasis voor 21 GTCC-ers. De camping heeft bijzonder ruime comfortplaatsen en uitstekend sanitair. Na wat passen en meten konden we allemaal op één veld staan. De kampleiding had gezorgd voor een grote tent, zodat we warm en droog samen konden komen voor koffie of een gezellig praatje. Na onze aankomst opende Gerben Tolsma het kamp. De volgende dag al gingen we op de fiets naar Ootmarsum. Een deel maakte met een gids een wandeling door het ‘siepelstadje’ zoals Ootmarsum ook wel genoemd wordt. Sommigen liepen nog even door de winkel van de bekende kunstenaar Ton Schulten. Daarna gingen wij (en nog 40 vreemdelingen) kijken en luisteren naar Marc, een Engelse Nederlander, die ons de kunst van het glasblazen liet zien. Hij toonde niet alleen zijn vakmanschap, maar betrok het publiek op komische wijze bij zijn optreden. Het resultaat was een prachtige veelkleurige schaal met een heel bijzondere vorm. 

Na een dagje rust klommen we weer op ons stalen ros met ondersteuning. Een tripje door het dal van de Mosbeek met een stop bij de watermolen van Bels. In het infocentrum kon je zien hoe het glooiende Twentse land is gevormd in de ijstijd(en). Op de route nog even wat verse aardbeien meenemen bij een kweker. Op de eerste zondag om 9 uur naar de kerk in Baalder (Hardenberg) en om half 5 naar Almelo. Zo bleef er genoeg tijd over voor koffie en een wijntje in de kring en ook om nog een oogje dicht te knijpen. Uitgerust konden we op maandag weer op de pedalen en genieten van de prachtige tocht door een stukje Duitsland en het Springendal. Ons 12-uurtje op een bankje in die prachtige natuur smaakt toch heel anders dan thuis aan de keukentafel.

Vogelaar Johan Hagens vertelde ons op een morgen over het opzetten van vogels en kleine dieren. Van veel bekende soorten liet Johan een opgezet exemplaar zien en vertelde gedreven over zijn hobby. Hij gaf zelfs een demonstratie voor degenen die het snijden in een vogellijfje niet eng vonden.

Een laatste activiteit was een rijtour met een oldtimerbus die in 1923 nog gebruikt was in Parijs. In een rustig tempo konden we volop genieten van de schoonheid van het land van Regge en Dinkel. Na een uurtje zitten op de harde banken waren we blij dat de chauffeur ons koffie aanbood op weer een andere harde bank. Maar met zijn leuke verhalen waren we dat snel vergeten.

De avond voor ons vertrek hoefden we niet af te wassen, want we gingen samen eten in de Futterkrippe in Itterbeck. De schnitzels die daar geserveerd werden, hingen over de rand van het bord, zodat niet alle patat en groente de hongerige magen bereikte. Maar gezellig was het zeker, en niet duur, wat door veel GTTC-ers wordt gewaardeerd.

Zo konden we later op de avond voldaan het kamp afsluiten met een presentje voor de leiding en met zang en dank aan de Heer die ons deze mooie tijd gegeven heeft

 

 Jan Nieuwenhuis  26 mei 2017  

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2019 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club