Verslag Voorjaarskamp 2018

Het ontluikende groen, de bloemen, het vee in de wei ; we raken [weer] onder de indruk van de pracht en liefelijkheid van de natuur en Gods majesteit daarin. We genieten met volle teugen, ook al doordat het prachtig weer is.

Verslag fietskamp Giethmen 1 - 8 mei 2018

 

Vanwege het slechte weerbericht [regen en harde wind] komen sommigen later aan. Ieder is veilig overgekomen. Wonderwel knapt het weer die middag mooi op.

Gerrie Jurriës opent het kamp 's avonds in de kantine van Bergzicht. Hij leest ps. 146 en wijdt daar een aantal overwegende woorden aan. Hij gaat voor in gebed en vraagt de Heer om zijn zegen over het kamp. Zij die thuis moesten blijven worden hierin niet vergeten.

Zelf heeft hij voor woensdag een route bedacht en vraagt de deelnemers ook een route voor te willen bereiden voor deze dagen. Verschillenden geven daaraan gehoor.

Ada Bijlsma verbaast ons door spontaan met de kinderen op de camping een vreugdedansje uit te voeren. De knieoperatie heeft duidelijk goede resultaten. Op een andere dag zien we haar op de wip ; is ze in haar tweede ? jeugd  ? De dagen erna fietsen we met elkaar een aantal routes door het stroomgebied van de Vecht rondom Ommen en Dalfsen. Het ontluikende groen, de bloemen, het vee in de wei ; we raken [weer] onder de indruk van de pracht en liefelijkheid van de natuur en Gods majesteit daarin. We genieten met volle teugen, ook al doordat het prachtig weer is. In verband met het 35 jarig bestaan van de vereniging poseren we voor een foto bij een artikel voor het ND, maar dat plaatst later een foto waarop een deel van de groep zich vergaapt aan de schaapskudde op de Lemeler- en Archemerberg. Die kruiste letterlijk ons pad. Een van de fietstochten is feitelijk een rit rondom deze bergen, wat een afwisseling in landschap !

Op de avond van 4 mei bekijken we met elkaar in de kantine de reportage van de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam. We staan stil bij hen die het leven verloren en danken de Heer voor de vrijheid in ons land. 

Op zondag en Hemelvaartsdag nemen we deel aan de erediensten in Ommen en drinken daarna koffie-met-iets-erbij in de kring op het eerste veld.

Dinsdagavond 8 mei besluiten we het kamp, weer in de kantine. Elza is die dag jarig en trakteert ons op heerlijke zelf gebakken cake en kruidkoek, bedankt Elza ! Traditiegetrouw zingen we haar toe.

Gerrie leest een gedeelte van evangelie van de troonsbestijging van onze Koning, Jezus Christus. We danken de Heer voor zijn vele goede gaven.

Klaas Bakker spreekt op zijn karakteristieke wijze een aantal woorden ter opening van het Voorjaarskamp.

 

Ies van den Akker

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2022 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club