Voorjaarskamp 2021 van 16 april - 4 mei

We hadden ook een heel bijzondere ervaring: Op 22 april kwam een televisieploeg van Omroep Gelderland op bezoek om opnamen te maken voor een uitzending van "Van Gelders grijs" op 6 juni.

Verslag voorjaarskamp 2021 in Ommeren in de Betuwe

De Vijverhof is een royale boerencamping met prima voorzieningen. Er is een goede gelegenheid, 'de Herberg' genaamd, waar we meerdere malen dankbaar gebruik van hebben gemaakt. We werden bij aankomst op de camping ontvangen door Ine en Dinant, die de koffie klaar hadden en het kamp goed hadden voorbereid. We kregen een keurig programmaboekje met de plannen voor de komende dagen. 16 april werd het kamp 's avonds officieel geopend door de voorzitter van de kampcommissie, Hans Broeksema.

De volgende dagen waren er dikwijls fietstochten, die in groepjes van 4-8 personen werden afgelegd.  Veel vruchtbomen stonden in bloei; en dat was een feestelijk gezicht. Op de camping stonden ook vruchtboompjes, die we tijdens ons verblijf eerst in knop en daarna in bloei zagen komen. We waren voor de fietstochten bijna uitsluitend aangewezen op verharde wegen die ook toegankelijk waren voor autoverkeer. De Betuwe heeft helaas weinig fietspaden. Het landschap was wel afwisselend. Dat kwam ook door de rivieren met hun dijken die het landschap doorkruisen. Er waren ook veel dorpen en stadjes, die soms al heel oud waren, zoals Buren.  Als we naar het noorden keken zagen we vaak de hooggelegen bossen van de Utrechtse heuvelrug aan de overkant van de Rijn. We zijn er ook een keer naar toe gereden, met de auto of per fiets. Het was niet zo ver naar de Grebbeberg bij Rhenen. En daar was toch wel het een en ander te bekijken aan herinneringen aan de oorlogsdagen van mei 1940. Vooral de begraafplaats van honderden gesneuvelde militairen maakte indruk.

We hadden ook een heel bijzondere ervaring, waarvoor zelfs de voorzitter van onze club op bezoek kwam.  Op 22 april kwam een televisieploeg van Omroep Gelderland op bezoek om opnamen te maken voor een uitzending van "Van Gelders grijs" op 6 juni. Ze waren met name geïnteresseerd in clubleden uit Gelderland.

We hebben enkele avonden in de Herberg gekeken naar verschillende video’s. Van o.a. het kweken van bomen en het rivierenland. Ook konden we genieten van een video van Jaap over het najaarskamp in september 2020 op camping “De Voorst” nabij Kraggenburg.
Ook kwam een mede-kampeerster ons vertellen over het werk van een dochter en schoonzoon in Rwanda. Ine bood haar de opbrengst van onze zondagse collectes aan.
Koningsdag begon voor ons met het hijsen van onze nationale driekleur op het gazon voor het huis van de campingeigenaren. We zongen eerst het Wilhelmus en daarna nog andere vaderlandse liederen. De Oranjevereniging had een aantal fietsroutes uitgezet waar veel clubgenoten met wisselend succes aan deel namen.

Donderdag 29 april zouden we een bloesemroute rijden, georganiseerd door een restaurant in Echteld, samen met het blad ‘Terdege’. Het was helaas de natste dag van de vakantie. We reden met een aantal auto’s achter elkaar en dat ging wonderlijk goed, omdat het op de route vrij rustig was. We konden deze vakantie genieten van de bermen vol geel raapzaad en wit fluitenkruid en nog veel andere minder opvallende bloemen.

Een andere gezamenlijke onderneming was het bezoek aan de tuinen van Appeltern. Op de camping lag een jeu-de-boules baan, waar een mannenteam het menige avond met wisselend succes opnam tegen een vrouwenteam.
We hebben tijdens dit kamp kennis gemaakt met enkele aspirant-leden. Ze konden ons niet beloven dat ze lid zouden worden. We wachten af.

Maandag 3 mei zouden we ’s avonds nog een gezamenlijke chinese maaltijd hebben in de Herberg. We hadden onze bestelling opgegeven en deze werd ’s avonds afgeleverd. We hebben lekker gegeten en voldoende overgehouden om thuis nog na te genieten. Er werden de nodige en verdiende dankwoorden gesproken en presentjes aangeboden. Met name Ine heeft zich tijdens dit kamp geweldig ingespannen om alles goed te laten verlopen. En dat gelukte haar goed!

En zo kwam er een einde aan een voorjaarskamp, waar we met genoegen op terugkijken. We zijn onze goede God dankbaar dat we deze vakantie mochten houden. Er werden diverse contacten vernieuwd en versterkt. Zo’n kamp is een mooi sociaal gebeuren, waar we elk jaar weer naar uitzien. Gelukkig hebben we weinig hinder ondervonden van ‘corona’.

Stef
 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2024 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club