2023 Reis 171 Belgiƫ & Noord-Frankrijk

  • Van dinsdag 30 mei t/m donderdag 29 juni 2023

Een reis met mogelijkheden om te fietsen (voor wie dat wil), om te wandelen in de natuur of om interessante omgeving en plaatsen te verkennen. Of gewoon lekker uit te rusten en het met elkaar gezellig te hebben.  We hanteren in principe de 11 – 10 – 11 dagen-indeling op een camping. Vanwege een kleine verschuiving kan het zijn dat daar nu iets van afgeweken wordt. We ontmoeten elkaar dinsdag 30 mei in de Limburgse Kempen in België.

Kortom : Een fijne reis met fiets- en wandelmogelijkheden te over in fraaie afwisselende landschappen.

  • Van dinsdag 30 mei t/m donderdag 29 juni 2023

Een reis met mogelijkheden om te fietsen (voor wie dat wil), om te wandelen in de natuur of om interessante omgeving en plaatsen te verkennen. Of gewoon lekker uit te rusten en het met elkaar gezellig te hebben.  We hanteren in principe de 11 – 10 – 11 dagen-indeling op een camping. Vanwege een kleine verschuiving kan het zijn dat daar nu iets van afgeweken wordt. We ontmoeten elkaar dinsdag 30 mei in de Limburgse Kempen in België.

 

  • 11 dagen in België: Limburgse Kempen; niet ver van de Nederlandse grens: fraai wandel- en fietsgebied.
  • 10 dagen N-Frankrijk: zo’n 46 km over de grens België/Frankrijk: Verdun aan de Maas, WO I, La Meuse à velo.
  • 11 dagen N-Frankrijk: Meurthe & Moselle (Moezel), Liverdun, Metz, Nancy

 

 

De eerste camping

 

We starten in de Limburgse Kempen bij de plaats Bree. De Limburgse Kempen dankt haar populariteit voornamelijk aan de veelzijdige omgeving en natuur, ideaal voor wandelingen, fietstochten en uitstapjes met de kampeergenoten. Hier kom je tussen eindeloos groen helemaal op adem. Limburg  is het ‘fietsparadijs’ in België. Waar anders vind je meer dan 50 uitgestippelde fietsroutes, gebundeld per thema.  In de onmiddellijke omgeving van de camping kan je ook mooie wandelingen maken van verschillende afstanden. De camping heeft een aantal mooie wandelroutes met afstanden in kaart gebracht, bijv. door de vallei van de A-beek met mooie tussenstops. Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige nationaal park van België: ongerepte natuur, naaldbossen, heide-, gras- en zandvlaktes, landduinen en weidse vergezichten passeren de revue.

De tweede camping

Verdun, niet ver over de Belgisch - Franse grens is onder meer bekend van de Eerste Wereldoorlog. De plaats ligt aan de Maas. Langs de Maas loopt de fameuze fietsroute:  La Meuse à velo  / EuroVelo 19; leuk om een stuk van deze route te doen. Verdun is een prachtige stad, gelegen in het departement Meuse in het noorden van Frankrijk. De stad heeft een rijke historie en staat bekend om de Slag van Verdun en het Verdrag van Verdun. Zoals gezegd is de stad onlosmakelijk verbonden met de Eerste Wereldoorlog. Je vindt er loopgraven, herdenkingsmonumenten, forten, musea en andere bezienswaardigheden die je mee terugnemen in de geschiedenis. Meuse is een erg landelijk departement met minder dan 200.000 inwoners en zo'n 31 inwoners per km² ; een prachtig departement, gelegen in de regio Grand Est, bij de Belgische grens. Het departement heeft veel te bieden op historisch en cultureel vlak. De steden hebben een rijke geschiedenis en mooie musea. Ook vind je in Meuse het grootste biermuseum van Europa.

De derde camping

Onze laatste plek ligt bij de rivieren de Moezel (La Moselle) en Meurthe. Onze bivakkeerplek ligt in Liverdun aan de Moezel. Dit gebied kent zowel leuke fiets- als wandelroutes. Meurthe-et-Moselle is een schilderachtige regio met rivieren, glooiende groene heuvels en Nancy, een van de meest culturele plekken van Frankrijk. Veel van de topbezienswaardigheden liggen in de stad, die bekend is vanwege de musea en het kunstcircuit. Rond het grote plein en in de parken is van alles te vinden op dit gebied. Buiten de stad kun je de schoonheid van de rivier bewonderen of wijngaarden en boerderijen bezoeken in het mooie landelijke gebied. Metz, Toul en Pont-à-Mousson zijn ook fraaie plaatsen in de buurt.

De beoogde de campings:

 

Camping 1

 

Recreatieoord Kempenheuvel in Bree (België); ACSI cijfer 7,9

De familiecamping ligt op 2 km van het centrum van Bree met speeltuin en verwarmd openluchtzwembad, peuterbad, visvijver en ligweide. Voor de toerkampeerder is er een volledig nieuw terrein met modern sanitair. Er is een restaurant met een gevarieerde menukaart. Vanaf de camping is er aansluiting op het fietsroutenetwerk Limburg.

 

Camping 2

 

Camping Les Breuils in Verdun (Frankrijk); ACSI cijfer 7,7  

Een Oase van rust rond een meer en vlak bij het stadscentrum van Verdun. Ideale uitvalsbasis voor de exploratie van de overblijfselen uit WO I. Op de camping zijn goede voorzieningen voor minder validen. Fietsen langs de Maas

 

Camping 3

 

Camping de la Moselle in Liverdun (Frankrijk); ACSI cijfer 7,8

Camping met zwembad in groen gebied tussen Metz en Nancy aan de voet van het middeleeuwse Liverdun aan een kronkeling van de Moezel. Geniet te voet, per fiets of boot van de natuur. Metz en Nancy zijn goed bereikbaar.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2024 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club